<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=393554585443579&amp;ev=PageView&amp;noscript=1"> Dana Lim har växtvärk och bygger ut igen
dana lim

Dana Lim har växtvärk och bygger ut igen

Bild 3

Dana Lim är Nordens ledande tillverkare av spackel, lim och fogmassa. Men företaget växer fortfarande och nu utökar de med en ny lagerlokal på 1200 kvadratmeter. Den nya lagerhallen byggs i förlängning till deras existerande lager och kommer att vara en grundsten i arbetet med att förbättra servicen för kunder i hela Norden, tack vare enklare varuhantering och logistik.
 
Så sent som 2018 expanderade Dana Lim deras huvudkvarter med en ny lagerlokal på hela 3800 kvadratmeter. Men nu, bara tre år senare, har företaget redan behov för ytterligare kapacitet.
 
- Det är ju faktiskt inte så länge sedan vi senast utökade vår lagerkapacitet. Därför är det fantastiskt att vi redan nu har behov för ytterligare plats, då verksamheten fortfarande växer. Under den kommande tiden har vi faktiskt stora förhoppningar och förväntningar om att vi kommer att se ytterligare tillväxt i hela Norden, säger Lars Christensen, VD för Dana Lim.
 
Den nya lagerhallen blir en förlängning av Dana Lims existerande lagerbyggnader, och kommer att vara med i arbetet att förbättra deras totala varulogistik markant. Lars Christensen fortsätter:
 
- Hallen är byggd i samma stil och material som de existerande lagerhallarna från 2018. Med den nya lagerlokalen förbättras den interna logistiken betydligt, då vi nu kan ha hela vårt produktsortiment samlat under samma tak. Det skapar en enklare och snabbare hantering av varorna ända fram till försändelsen.
 

Strategisk tillväxt på flera fronter

 
Expansionen är ett uttryck för Dana Lims framgångar. En av anledningarna till framgången är förvärvet av det danska företaget PKI Supply som genomfördes i januari 2021.
 
– Vi utökar och stärker hela tiden verksamheten genom utveckling av nya gedigna och innovativa produkter. Samtidigt är det också en del av vår tillväxtstrategi att skaffa ny kompetens på andra sätt. Det har vi bland annat gjort i och med förvärvet av PKI Supply, som är den marknadsledande leverantören av industrilim, fortsätter Lars Christensen.
 
Han kompletteras av Torsten Hjelm, Country Manager hos Dana Lim Sverige, som avslutar:
 
- Den nya lagerhallen är inte bara ett välkommet tillägg för oss som företag. Det är även positivt för våra kunder i hela Norden, även i Sverige. En utökad lagerkapacitet ger oss nämligen större flexibilitet och möjlighet att utveckla och anpassa våra produkter för att passa våra svenska kunders behov.