<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=393554585443579&amp;ev=PageView&amp;noscript=1"> Fogning och estetik går hand i hand – om FogPartner får bestämma
dana lim

Fogning och estetik går hand i hand – om FogPartner får bestämma

BeFunky-collage (7)

I en modern byggnad hittas alla möjliga sorters fogar. Ibland är fogarna med avsikt synliga, och ibland bör man göra allt för att de ska smälta in i byggnationen. Men för att säkra det bästa slutresultatet krävs ett större fokus på utförande, kvalitet och valet av bra material. Det säger företaget FogPartner, som länge har haft estetik som prioritet.
 
FogPartner AB startades 2020 av bröderna Eddie och Tobias Janerup. Sedan starten 2020 har företaget vuxit och idag är de sju anställda som arbetar med diverse fogningsuppdrag i hela Skåne. 
 
Men även om företaget inte har funnits länge, är deras tid i branschen allt annat än kort. Bröderna är nämligen tredje generationen av fogare och genom åren har de sett trender, processer och fokusområden ändras. Men något som de har blivit upplärda med, och som de fortfarande har som motto idag, är att estetik och ett väl utfört arbete är A och O för att hålla sig flytande i branschen.
 

Även små fogar kan göra stor skillnad

 
Eddie Janerup, en av FogPartners grundare, har jobbat med fogning sedan han var 15 år. Det var 24 år sedan. Genom dessa år har kvalitet, bra produkter och kreativitet varit viktiga aspekter för hans arbete – och därmed även viktigt för det slutliga resultatet. Eddie Janerup berättar:
 
- Förr var fogning bara något som skulle göras. Numera är kunderna villiga att betala för högre kvalitet och bättre precision. Det ställs högre krav idag än vad det gjorde för bara 10 år sedan. Så estetiken blir viktigare och viktigare, och det krävs därför att vi fogare vet hur man ska göra för att slutresultatet ska bli så bra som möjligt. 
 
Han fortsätter:
 
- Det kan innebära att en fog inte ska synas, att den ska smälta ihop med resterande byggnation. Men det kan även innebära att man faktiskt ska göra synliga fogar och då är det otroligt viktigt att man tänker på utförandet. Vi lägger alltid ner extra tid och energi på att utföra tjänster med estetisk finess. Det tycker vi att alla fogspecialister borde göra. För även om vi i slutändan kanske tjänar mindre på det så vill vi alltid att resultatet ska bli perfekt, oavsett om det är små eller stora fogar.
 

Bra material leder till goda resultat

 
Med fogning måste man många gånger tänka utanför boxen. Då krävs det produkter som klarar det mesta. Därför består FogPartners inköp av fogmassor främst av produkter från Dana Lim, Nordens ledande tillverkare av lim, spackel och fogmassa. Det säger Eddie Janerup, och fortsätter:
 
- Då våra uppdrag varierar mycket och inte ser likadana ut varje gång krävs det ofta att vi hittar lösningar som står utanför boxen. Det kräver också att det materialet vi använder kan fungera för alla fogningsuppdrag. Det har vi hittat med bland annat Dana Lim.
 
Han avslutar:
 
- Det ställs även högre krav på miljön idag, det märker vi verkligen skillnad på från förr. Det kommer nya regelverk hela tiden och därför är det skönt att jobba med Dana Lims produkter. De är lättjobbade, vi vet att alla miljögodkännandena finns och att allting är välutfört och testat. Vi använder i stort sett hela deras sortiment av fogmassor och tycker att de har ett sortiment som har ett bra urval av färger, och som dessutom klarar sig bra både på vintern och sommaren. Det gör vårt arbete lättare, resultatet bättre och kunden nöjdare.