<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=393554585443579&amp;ev=PageView&amp;noscript=1"> Ny akrylfog kompletterar Dana Lims sortiment för Svanenmärkt renovering
dana lim

Ny akrylfog kompletterar Dana Lims sortiment för Svanenmärkt renovering

Bild 1

Vi går mot grönare tider – och det gäller även byggbranschen. För att möta efterfrågan på gröna lösningar och göra det enklare att utföra Svanenmärkt renovering, har Dana Lim nu lanserat sin nya akrylfogmassa Acryl Extra 505. Akrylfogen är pusselbiten som har fattats för att komplettera deras sortiment av Svanenmärkta produkter för invändig renovering.
 
Idag behöver man inte vänta länge innan man hör någon inom byggbranschen nämna något om miljön. Och det är inte så konstigt, då det är uppskattat att byggbranschen står för cirka 21 procent av Sveriges totala utsläpp av växthusgaser.
 
Dana Lim, Nordens ledande tillverkare av lim, spackel och fogmassa, har länge utvecklat lösningar som lever upp till de hårdaste miljöcertifieringarna i Sverige och som underlättar gröna byggen och renoveringar. De har sedan flera år tillbaka haft såväl vägglim- som väggspackelprodukter i sitt sortiment av Svanenmärkta produkter, och nu kompletterar de serien med en helt ny akrylfog – anpassad för måleriet. Det betyder att man nu kan välja Dana Lims Svanenmärkta produkter till alla applikationer vid en invändig renovering.
 

En produkt – många fördelar

 
Acryl Extra 505 används till fogning och tätning av mindre sprickor och hål i torra utrymmen, och har samma tekniska fördelar som flera av Dana Lims andra akrylfogmassor. Den krymper minimalt, är lättapplicerad, slipbar och ger en perfekt yta för efterföljande finish med färg. 
 
Men för att matcha det växande behovet för produkter som lever upp till de stränga miljö- och inomhusklimatkraven som ställs för Svanenmärkning, erbjuder Acryl Extra 505 några extra miljöfördelar. Torsten Hjelm, Country Manager för Dana Lim Sverige, berättar:
 
- Allt inom vår bransch handlar idag om miljön. Sverige har alltid varit i framkant när det kommer till att använda gröna lösningar, men nu är det mer aktuellt än någonsin. Då är det viktigt för oss leverantörer och tillverkare att faktiskt lyssna på marknadens surr och agera genom att utveckla nya produkter som möter de här kraven. 
 
Torsten Hjelm avslutar:
 
- Vi har alltid varit stolta över våra gröna lösningar, men nu har vi äntligen kunnat lansera den delen som har fattats för att komplettera vår serie av Svanenmärkta produkter. Acryl Extra 505 är dessutom även ftalatfri, CE-märkt, accepterad i BVB, M1-klassad och registrerad i BASTA. Den klarar hela raden av olika certifieringar, och vi är glada över att nu kunna erbjuda en komplett grupp av produkter för bättre byggen som matchar framtidens gröna omställning.