<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=393554585443579&amp;ev=PageView&amp;noscript=1"> Nya spannar tillverkade av 50 procent återanvänd plast
dana lim

Nya spannar tillverkade av 50 procent återanvänd plast

Nye spande_2_1

Snart introducerar vi våra nya spannar i 50 % återanvänd plast. Du får en lika bra design och hållbarhet, men med en CO2-reduktion på 19 %. Tillsammans med våra andra löpande insatser går vi med små steg mot den nödvändiga gröna omställningen som ska levereras de kommande åren.
 
Många bäckar små ger stor å. Det är viktigt att vi som tillverkare säkrar en mer hållbar produktion i framtiden. Därför introducerar vi snart våra nya spannar, tillverkade av 50 % återanvänd plast. Du får lika bra design och hållbarhet, men med en CO2-reduktion på 19 %. Tillsammans med våra andra löpande insatser gör vi vårt för att passa in i den gröna omställningen. Marketing Manager, Rass Gottschalck, berättar:
 
- Med ökat fokus på den gröna omställningen, är minskningen av CO2 i förbindelse med vårt emballage ett naturligt ställe att börja. Med de nya spannarna i återanvänd plast har vi därför möjlighet att minska CO2-avtrycket med 19 % i jämförelse med de spannar som vi använder nu.
 
Tillsammans med andra åtgärder går vi med små – men säkra – steg mot en grönare framtid. Dessutom är de nya spannarna noga utvalda, då vi inte vill kompromissa med kvaliteten. Rass Gottschalck fortsätter:
 
- När man står ute på byggarbetsplatsen är det viktigt att spannen håller. Att den är ”grön” är inte allt, för går den fortare sönder så är det ingen produkt som vi kan stå bakom. Men här har vi hittat en spann som har samma kvalitet som förr, men där andelen av återanvänd plast i spann och lock utgör 50%.
 

Svanenmärkta produkter rullar ut först

 
Tillverkningen av de mer hållbara spannarna fungerar inte helt på samma sätt som vanlig emballageproduktion. Råvaran till produktionen av de mer hållbara spannarna är delvis tillverkat av insamlat, redan använt plastmaterial, som är sorterat, rengjort och granulerat igen. Efter detta kan det ingå i den normala emballageproduktionen. Det gör att de nya hållbara spannarna är gjorda av 50 % återanvänd plast och 50 % ny plast.
 
De produkterna som får äran att rulla ut först är spannarna som innehåller våra Svanenmärkta vävlim och spackelmassor. Därefter är det vår ambition att byta emballagen på våra resterande produktprogram till denna typ av emballage.