dana lim

Så skaffar du poäng för att Svanenmärka din byggnad

Bild 1

Som leverantör till byggbranschen är det viktigt att ta sin del av miljöansvaret. Med lösningar från Dana Lim kan du skaffa över en tredjedel av de nödvändiga poängen till att Svanenmärka din byggnad. Därmed är det enklare för dig att göra miljövänliga och hållbara val vid ditt nästa byggprojekt.
 
Precis som andra certifieringar jobbar Svanenmärket med utdelningen av poäng, baserat på vilka lösningar som väljs inför bygget. För att en byggnad ska bli Svanenmärkt krävs det att du uppnår minst 17 av 44 möjliga poäng. Och hur gör du det?
 
Systemet är enkelt uppbyggt. Vid val av bra byggmaterial kan du uppnå upp till 10 poäng. Väljer du att bygga med material som är märkta med Svanen eller EU Ecolabel är du redan mer än halvvägs i mål.
 

En enkel genväg till poäng

 
Byggmaterialen delas in i specifika produktkategorier, bland annat fönster och dörrar, kemiska byggprodukter, akustikskivor, inomhusfärg och lack, och du kan enkelt upptjäna poäng. Torsten Hjelm, Country Manager hos Dana Lim Sverige, förklarar:
 
- Om minst 10 % av produkterna inom produktkategorin är miljömärkta får du 1 poäng. Och om minst 50 % av produkterna inom produktkategorin är miljömärkta får du 3 poäng.

Genom att välja minst 50 % miljömärkta byggmaterial i tre kategorier, samt minst 10 % i en fjärde kategori, uppnår du maximalt 10 poäng för byggmaterial.
 

Enkelt för användaren att välja miljövänligt

 
Torsten Hjelm berättar att det är viktigt att ta del i kampen om en grönare och mer hållbar byggbransch. Och därför är det viktigt som leverantör att göra det enkelt för användaren att göra miljövänliga val:
 
- Hos Dana Lim önskar vi att göra det så enkelt som möjligt för dig att välja de rätta lösningarna från första början. Därför har vi utvecklat både lim och spackel som är Svanenmärkt. Du kan alltså uppnå 6 poäng bara med produkter från Dana Lim och behöver därmed bara 4 poäng för att komma i mål med dina byggmaterial.
 
Han avslutar:
 
- Många av Dana Lims produkter är dessutom registrerade i Ecolabels databas för byggprodukter som kan användas i Svanenmärkta byggen. Detta gör det enklare för dig att välja de lösningar du behöver för att få det bästa utgångsläget i ditt byggprojekt.