dana lim

Dana Lim utökar sina kompetenser och förvärvar PKI Supply

Bild 1

Nordens ledande tillverkare av lim, fog- och spackelmassa utökar nu sina kompetenser genom förvärvet av det danska företaget PKI Supply A/S, specialister inom industrilim. Övertagandet sker med effekt från den 1 januari 2021.
 
Från den 1 januari 2021 tar Dana Lim över det fulla ägandeskapet av PKI Supply A/S, marknadsledande leverantör av industrilim. Förvärvet sker som ett led i Dana Lims tillväxtstrategi och ska först och främst komplettera och utveckla deras existerande kompetenser. Dessutom erbjuder det Dana Lim en möjlighet att stärka sin position i Östersjöregionen. Lars Christensen, VD för Dana Lim, säger:
 
- Vi är först och främst glada över att kunna välkomna fler engagerade och duktiga säljkollegor in i Dana Lim-familjen. Båda verksamheter är kända för att stå kunderna nära och ha hög professionalism, stor innovationskraft och smidighet som toppkompetenser. Och det ska fortsatt vara vårt kännetecken.
 
Han fortsätter:
 
- Samtidigt öppnar förvärvet upp för att vi ska kunna erbjuda ett bredare utbud av limsystem, baserat på en utökad forsknings- och utvecklingssetup samt en utökad service- och logistikplattform för fler marknader. 
 

Den perfekta matchningen

 
PKI Supply A/S är den ledande leverantören av limsystem till industrier såsom trä- och möbelindustrin, den grafiska industrin samt etiketterings- och emballageindustrin. Företaget levererar över 9000 ton lim till sina kunder varje år.
Liksom Dana Lim är PKI Supply kända för sitt fokus på hög produktkvalitet, kundnöjdhet, service, miljöhänsyn och solid ekonomi. Dessutom har de dotterbolag i Polen och Ukraina, och samarbetar med partners i hela Östersjöregionen samt Irland. Lars Christensen förklarar:
 
- Vi tror att detta är den perfekta matchningen då vi drivs av samma värden och kan erbjuda varandra de styrkor som vi inte tidigare har haft. På detta sätt uppnår vi en större balans i verksamheten, både geografiskt och segmentellt.
 

Del av ett starkt setup

 
Försäljningen av PKI Supply beror delvis på att Karl Brynningsen, VD för PKI Supply, vill ha ett generationsskifte. Därför har det varit helt avgörande att hitta ett företag som har samma starka värderingsunderlag som PKI Supply, något som de hittade hos Dana Lim. Karl Brynningsen ser dessutom att föreningen av båda företagen stärker båda parter. Han berättar:
 
- Det är rätt lösning att förena Dana Lim och PKI Supply i en ny installation, där kunder i Danmark och utomlands kommer att kunna dra nytta av att vi samlar våra kompetenser. Vi kompletterar varandra helt perfekt, då vi kommer med våra olika styrkor men samtidigt delar samma värderingar. Jag är därför stolt och glad över att vi kan fortsätta den goda utvecklingen tillsammans i en gemensam setup. Jag ser det som en stor klapp på axeln att vi har kommit hit, och det är i stor del tack vare de skickliga och engagerade medarbetarna som är anledningen till framgången vi har uppnått och nu fortsätter med tillsammans med Dana Lim. 
 
Alla PKI Supplys säljaktiviteter kommer att fortsätta i regi av Dana Lim, under en självständig säljsenhet ledd av Karl Brynningsen och nuvarande konsulter.