<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=393554585443579&amp;ev=PageView&amp;noscript=1"> Dana Lim går in som sponsor i premiären av Arctic Pond Hockey Games
dana lim

Dana Lim går in som sponsor i premiären av Arctic Pond Hockey Games

Bild 1

Lördagen den 4 mars är det dags för Sveriges nordligaste utomhusturnering i ishockey: Arctic Pond Hockey Games. Ute på Luleälvens naturis, med Luleås siluett i bakgrunden, kommer 80 spelare att under två dagar snöra på sig skridskorna och lira hockey på äkta Luleåvis. För att möjliggöra evenemanget har ett antal företag gått in som sponsorer och Dana Lim, Nordens ledande tillverkare av lim, fog- och spackelmassa, är en av dem.
 
Den 4 mars går Arctic Pond Hockey Games av stapeln. Evenemanget är Sveriges nordligaste ishockeyturnering utomhus och under dagarna två kommer totalt 16 lag att spela för vinst ute på havsisen i centrala Luleå.
 
Området består av såväl matservering som DJ-underhållning och besökare är välkomna utan kostnad. Dessutom har evenemangets fem spelplaner döpts efter sina respektive sponsorer. Därmed är plan nummer fem även känd som plan Dana Lim.
 
- Vi har gått in som en av huvudsponsorerna för Arctic Pond Hockey Games. Det är kul när det händer något nytt här uppe i norr och självklart vill vi vara med och stödja ett roligt initiativ som detta. Vi ser fram emot några riktigt heta matcher på plan Dana Lim, berättar Tomas Bäckström, regionansvarig säljare hos Dana Lim.
 

Från hockeykompisar till företagare

 
Företaget Sexton21 är det som står bakom evenemanget. Namnet står för 1621, året som Luleå grundades, och betonar den lokala förankringen som Arctic Pond Hockey Games bygger på. En av de sex vännerna som grundat Sexton21 är Erik Forslund, som berättar:
 
- Vi är gamla hockeykompisar från början. När vi var yngre spelade vi i Luleå-laget Hertsörinken tillsammans och har hållit ihop sedan dess. Under senare år har några av oss varit ute och spelat liknande turneringar på andra ställen i Sverige och därmed föddes idéen om att göra något i samma stil här i trakten. Luleå är dessutom en fantastisk stad att ha en ishockeyturnering i, eftersom folk här är uppfödda med uterinkar. Sedan är ju den vackra naturen och häftiga havsisen så klart en bonus.
 
Han fortsätter:
 
- Att vi nu har gått från att vara hockeykompisar till att starta företag ihop är ytterligare en utmaning som vi tycker är otroligt rolig att tackla. Målet är ju att vi ska kunna köra turneringen varje år och eftersom vi fick in fler ansökningar än vad vi kunde tacka ja till i år ser vi verkligen potential i att få evenemanget att växa i framtiden. Därför är vi också glada över att sponsorer som Dana Lim har gått in och hjälpt till att få vår idé att komma till liv.
 
- Nu håller vi tummarna för bra väder och ser fram emot en härlig helg tillsammans med både sponsorer, spelare och besökare, avslutar Erik Forslund.