<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=393554585443579&amp;ev=PageView&amp;noscript=1"> Dana Lim väljs som leverantör till prestigeprojektet Northvolt
dana lim

Dana Lim väljs som leverantör till prestigeprojektet Northvolt

Bild 1

Tack vare ett nära samarbete med det lokala byggföretaget Skelleftebygg har Dana Lim levererat produkter inom brandtätning, lim och fog till en av Sveriges största byggarbetsplatser; Northvolts batterifabrik i Skellefteå. Utöver att leverera lösningar med rätt egenskaper och bra prisnivå har Dana Lim även kunnat erbjuda högklassig expertis, rådgivning och stöd under byggets gång, något som uppskattas av Skelleftebygg.
 
Skelleftebygg, ett lokalt byggföretag med bas i Skellefteå, har under de senaste två åren haft Northvolt som en betydande kund i portföljen. Vid Northvolts batterifabrik i Skellefteå ansvarar Skelleftebygg för såväl stora som små uppgifter, inklusive brandtätningar, håltagningar, stomkompletteringar och större byggnationer. 
 
- Vi ser oss gärna mer som en samarbetspartner än bara en entreprenör. Vi finns på plats för litet som stort och hjälper gärna till där det behövs. Men för att vi ska kunna göra ett så bra jobb som möjligt behöver vi hitta rätt leverantörer och Dana Lim är den leverantören för oss helt enkelt, berättar Arvid Cedergren, projektchef på Skelleftebygg.
 

Allt från stora till små uppgifter

 
Northvoltsområdet är en av Sveriges största byggarbetsplatser. När fabriken står klar, vilket beräknas att bli 2025, kommer det att vara Europas största batterifabrik. Området är lika stort som 40 fotbollsplaner och mitt på byggarbetsplatsen hittar man Arvid Cedergren och hans team. 
 
Deras inblandning i projektet började för cirka två år sedan, då de vann ett jobb åt Logistic Contractor. Det jobbet gjorde att de fick in en fot i projektet, och på den vägen har det gått. Arvid Cedergren berättar:
 
- Det började med Logistic Contractor, som var huvudentreprenörerna för Fas 1. Sedan har vi vunnit fler jobb inne på området, och till slut vann vi ett ramavtal med Northvolt. Jag brukar säga att vi är lite av en alltiallo inne på området. Vi gör de stora projekten, men tar också hand om saker som ramlar mellan stolarna och behöver lösas snabbt. Vi har cirka 60–70 man som vi på Skelleftebygg ansvarar för inne på området, inklusive underentreprenörer. Så Northvolt är ett stort prestigeprojekt för oss och det är kul att få vara med på resan.
 

Krävs mer än bara bra produkter

 
Dana Lim har valts som Skelleftebyggs huvudleverantör av lim och fog till Northvolt. Dels för produkternas egenskaper, dels för helt andra faktorer. Arvid Cedergren fortsätter:
 
- När Skelleftebygg väljer leverantör tittar vi absolut på hur produkten fungerar och dess egenskaper, men vi väver även in saker som miljö, leveranssäkerhet och leverantörens kompetens. Det gör vi framförallt för att säkra att vi kommer att få den supporten som vi behöver. Därför har vi valt Dana Lim, för vi känner att kompetensnivån finns där, produkterna är bra och prisvärda, och vårt samarbete med säljaren fungerar precis som det ska.
 
Han kompletteras av Torsten Hjelm, Country Manager på Dana Lim Sverige, som avslutar:
 
- Jag är oerhört glad att vi får hjälpa Skelleftebygg med diverse uppgifter inom lim, fog och brandtätning inne på Northvoltsområdet. Jag tror på våra produkter, men framförallt är jag stolt över att vi kan leverera något extra i form av stöd och rådgivning när det gäller såväl våra lösningar som hur man bäst arbetar med dem.