<img height="1" width="1" src="https://www.facebook.com/tr?id=393554585443579&amp;ev=PageView&amp;noscript=1"> XL-BYGG Stenvalls ingår samarbete med Dana Lim
dana lim

XL-BYGG Stenvalls ingår samarbete med Dana Lim

Bild 1

Nyligen ingick XL-BYGG Stenvalls, en privatägd kedja inom XL-BYGG AB, i ett samarbete med Dana Lim, Nordens ledande leverantör av lim, spackel och fogmassa. XL-BYGG Stenvalls har 10 enheter i Sverige som sträcker sig från Umeå upp till Kiruna, och omsätter totalt runt 500 miljoner kronor per år. Genom att byta till Dana Lim som huvudleverantör ser de fram emot att få bättre support, samt hjälp i arbetet att komma närmare proffskunderna.
 
I juni 2019 blev norska koncernen Mestergruppen huvudägare över bygghandelskedjorna XL-BYGG och Bolist. Mestergruppen har sedan tidigare haft ett centrallager och ett avtal med Dana Lim, och nu har även XL-BYGG Stenvalls valt Dana Lim som huvudleverantör av lim, spackel och fogmassor till deras 10 enheter i norra Sverige. 

Komma närmare entreprenören


Tidigare har XL-BYGG Stenvalls köpt varor från en annan fog- och limtillverkare via grossist. Nu kan man istället köpa av Mestergruppens eget centrallager, vilket leder till en mer effektiv och kostnadsoptimerad köpprocess. Dessutom får man bra support på köpet. Det berättar Erik Johansson, proffssäljare på XL-BYGG Stenvalls, och fortsätter: 
 
- Nu när vi har satsat 100 procent på Dana Lim har vi märkt att vi fått mycket bättre support. Det är enklare, nu kan vi ringa en person oavsett om det gäller produktinformation eller sälj. Det har också varit uppskattat att vi har haft en distriktansvarig säljare från Dana Lim på plats här i norr. Han har hjälpt till i butikerna, har bytt lim mot lim och sett till så att vi inte drabbas av några extrakostnader eller att vi måste sitta med ett lager av osäljbara produkter. Han har skött allt.
 
Han fortsätter:
 
- Med bytet av leverantör hoppas vi även att vi kan komma närmare entreprenören och hjälpa dem, både prismässigt och supportmässigt. Priset är så klart viktigt för enskilda entreprenörer, och Dana Lims produkter är mycket konkurrenskraftiga. Men det är även en stor fördel att deras produktinformation är så tydlig. Man kan hitta mycket information bara genom att läsa på tuben eller burken, och hemsidan är också bra när man söker efter produktinformation till nästa projekt. Så jag tror att vi med Dana Lim gör det enklare för proffsbyggaren att hitta rätt produkt till rätt uppgift, trots det breda sortimentet.
 

Service och support i fokus

 
Just support är något som Dana Lim satsar stort på, både lokalt och på huvudkontoret i Danmark. Torsten Hjelm, Country Manager på Dana Lim Sverige, avslutar:
 
- Vi är ett företag som vill göra skillnad, för både våra återförsäljare och våra gemensamma slutkunder. Därför har vi alltid en distriktsansvarig säljare i närheten som kan sköta det dagliga och som finns tillgänglig för både enstaka frågor och försäljning. Dessutom har vi vår tekniska support i Danmark, där kunden kan få experthjälp om varje produkt. Vi vill göra det enkelt för våra kunder, och det hoppas jag att även XL-BYGG Stenvalls kommer att känna av nu när de valt oss. Vi är jätteglada att få vara med på resan.